Dinsen > Renault Espace > Ejerberetninger > Grand Espace 3.0 V6


Grand Espace 3.0 V6

24v Grand Espace 2001 "The Race"

Topmotoriseringen af Espace med den 24-ventilede V6 og firetrins automatgearkassen fra ZF sælges relativt billigt i Tyskland, hvor den ikke nyder samme præstige som tyske biler. Så man får meget bil for pengene, hvis ellers man kan finde en i god stand.

Årgang 2001 har brede 225-dæk på 16-tommer fælge som standard. Det er brede 'sutter'.

Grand Espace 3.0 24V 2001 The Race

Gearkassen skifter som hovedregel silkeblødt, men den har tendens til nogle irriterende nedgearinger når man går ud af et sving ved lav hastighed. Det skal man lige lære at køre med, hvis det er dronningen man kører med.

Denne bil er købt i Frankfurt og havde gået 134.000 km ved købet. Det er ikke meget for en V6'er og gearkassen kan også forventes at holde længe endnu. Automatgearkasser fra Renault kan ellers være problematiske, men denne er fra ZF og er kendt for at holde længe. Bilens tidligere ejer har vist kørt en del på motorvej ved høj hastighed, det kan man se på de lakafslag der er på motorhjælm og sidespejle.

Siden vi fik bilen har vi kørt 15.000 km i den (udover turen hjem), herunder en tur til sydfrankrig og retur - og vi er meget glade for den. Med det store kraftoverskud og fartpilot er det en ideel rejsevogn. Benzinøkonomien for os (målt mellem tankninger) er i gennemsnit 7,5 km/l. På langture ligger den på 9 km/l.

Til efteråret 2005 har jeg monteret et nyt sæt vinterdæk på bilen og valget faldt på Michelin Pilot PA2. De giver meget høj komfort og næsten ingen vejstøj, så indtil videre er jeg ret godt tilfreds med det valg, men jeg glæder mig til at komme over på nogle mere sportslige sommerdæk (se nedenfor).

Michelin Pilot Alpin PA2 225/55-R16

I december 2005 monterede jeg ny udstødning, en uoriginal to-delt (den originale fra Renault er i ét stykke!) fra Arvin Meritor. Den passer perfekt og kostede 1/4-del af prisen på den originale. Den giver en lille smule mere udstødningsstøj, men da V6'eren lyder godt, synes jeg ikke det betyder noget.

Renault Espace JE0G exhaust from Arvin Meritor

Til turen til Frankrig i april 2006 skulle der nye sommerdæk til - og denne gang valgte jeg Italiensk: Pirelli P7. Nu er en del af komforten fra vinterdækkene væk, og der er kommet lidt mere rullestøj - men køreglæden er fordoblet! At tumle den 1700 kg tunge bil rundt i de Provencalske bjerge som var det en sportsvogn var en stor fornøjelse for mig - min kone var desværre ikke helt enig, men børnene bagi hvinede og nød det! På de bulede tyske motorveje havde Michelin eller Uniroyal nok været bedre med deres højere komfort, men følingen med vejen i P7'erne vil jeg ikke bytte for noget! P7 er et godt valg til Espace.

Pirelli P7 225/55-R16 på Grand Espace JE0G
På dette billede kan man se, hvordan P7'ernes profil ser ud - dimensionen er 225/55-R16 - efter dagens standard er det ikke et lavprofildæk, men det er bredt, og det mærkes.

Trabi og Renault Espace
På vej sydpå - McDonalds i Kircheim - mødte vi denne Trabi

Efter at P7'erne kom på kunne jeg mærke at forskiverne var ujævne. Derfor har jeg bestilt nye skiver foran såvel som bagi. Jeg vidste godt at forskiverne var store, og det er de! 300 mm i diameter, 28 brede og godt ventilerede. De er tunge!! Det her er avanceret gods som Renault får Brembo til at fabrikere for sig - deres navnetræk er stemplet i kanten. Bagskiverne er faktisk også store, men uventilerede (selvfølgelig) og ikke rigtig noget at skrive hjem om når man har set forskiverne. Men de er nu også fra Brembo. Bagskiverne er i øvrigt væsentligt dyere end forskiverne (!), men det skyldes nok at de sælges i færre styktal samt at de er specifikke for Espace og leveres af resterne af Matra-bilfabrikken: Matra Manufacturing Services (interessant at se, hvad de har fået gang i på det seneste, i øvrigt!).

Forskiver Espace 3.0 V6 Bagskiver Espace 3.0 V6
Forskive Espace 3.0 V6 - bagside Forskive Espace 3.0 V6 - ventilation og Brembo-mærke

Bremseklodserne kom med posten fra England dagen efter: Det er Greenstuff klodser fra EBC Brakes:

EBCD Green Stuff bremseklodser til Espace 3.0
Kontaktoplysninger

Copyright © 1995-2008 Anders Dinsen

Siden opdateret: 2006-05-11 22:21:25