Dinsen > Renault Espace > Ejerberetninger > Dan Randum Nielsen's nye Grand Espace 2.0


Dan Randum Nielsen's nye Grand Espace 2.0

April 2006.

Jeg er for nylig blevet Espace-ejer. Det var faktisk lidt af et tilfælde. Vi er på grund af gentagne familieforøgelser vokset ud af de forrige tre biler vi har haft, så denne gang, da min kone blev gravid med nummer fire, besluttede vi, at nu skulle bilen bare være stor nok!

Vi havde fået lovning på en fair byttepris for vores Mondeo st.car hos en lokal forhandler, og vi var taget hen til ham for at kigge lidt på en Ford Galaxy han havde stående.

Ud af øjenkrogen kunne jeg se den her sølvgrå skønhed af en MPV, som fik Galaxien til at blegne totalt til sammenligning.

Vi måtte jo naturligvis se lidt nærmere på sagen, og "jo det var da en bil han lige havde hentet i Tyskland". Fat i nogle nøgler og et par prøveplader og ud og trille en tur.

Vi var solgt med det samme!

Selvom der var tale om F3R motorvarianten med kun 114 Hk og en 2.0 benzinmotor, virker bilen tilstrækkelig frisk i trafikken. Det er jo en bil, som i sagens natur taler til den tilbagelænede "jeg har masser af tid" kørestil. Det er virkelig en bil, man hurtigt bliver gode venner med, og til forskel fra Galaxien, og alle andre MPV’er på markedet, er der god plads til bagagen i en Grand Espace, også med alle 7 sæder på plads.

Jeg har faktisk aldrig forstået konceptet med "enten bagage eller passagerer": Når man endelig fylder bilen helt op, så har man jo for det meste også noget bagage med, men hvis de bageste sæder sidder helt omme i bagklappen, så er der kun plads til en meget tynd attachetaske, og vi skal da slet ikke begynde at tale sikkerhed ved påkørsel bagfra. Alt dette er intet problem for en Grand Espace. Den er bare det lille stykke længere, som gør hele forskellen, så seks unger i bilen med sportstasker, er ikke noget problem.

Nuvel det er en fransk bil, og det er sikkert en hjælp, hvis man er lidt frankofil i forvejen.

Jeg har tidligere haft en fransk bil med pneumatisk affjedring og alt hvad det indebærer, så jeg er nok lidt forudindtaget, men man må give de franskmænd, at de forstår sig på komfort, og de franske biler jeg har haft, har alle været yderst behagelige at køre i.

Når det så er sagt, så skal man nok være klar til, at der fra tid til anden skal bakses en del med div. tekniske problemer. Franske biler kendetegnes generelt ved elendige elsystemer, dårlig kabelføring osv., så man må leve med, at det rasler fra hinanden af og til, og det ser da også ud som om motorrummet er dekoreret med en håndgranat set i forhold til den nydelige orden min Mondeo bød på.

Lige så snart vi ser på design og indretning, er sagen en helt anden. Det er ikke bare som oftest den største bil på parkeringspladsen, det er også den smukkeste. Det er helt klart en bil som får folk til at kigge en ekstra gang. Både udvendigt og indvendigt er der valgt anderledes løsninger. Når man sidder på forsædet har man det mest fantastiske panorama-udsyn højt hævet over de andre bilister. Det centerplacerede display giver bilen et "Starship Enterprice" udtryk, og den behagelige kørestil kalder på lange ture med hele familien. Børnene elsker de komfortable enkeltsæder, og de små klapborde er et hit, ligesom solgardinerne og soltaget, og den gode plads og indretning har bevirket, at der ikke opstår de sædvanlige skænderier på bagsædet. Her er simpelthen plads til at hver kan passe sit uden at genere de andre.

Espacen er en bil jeg altid glæder mig til at køre i, og jeg håber, at familien og jeg, kan have glæde af den mange år fremover.

Dan Randum Nielsen
Svendborg
Kontaktoplysninger

Copyright © 2006 Dan Randum Nielsen

Siden opdateret: 2006-04-17 00:24:08