Dinsen > Renault Espace
Dansk  English 


Renault Espace

Renault Espace er unik og der burde køre flere af dem på de danske veje. Derfor har jeg opbygget dette web site med info om Espace, der er en af bilhistoriens mere unikke frembringelser: Realiseret som koncept først i firserne af Matra Automobile, der endte med at producere og videreudvikle den fra 1984 til 2002.

Klassisk bil!

Uanset om man har en ældre Espace fra 80'erne og begyndelsen af 90'erne, eller en nyrere fra slutningen af 90'erne og først i 2000-tallet, så er der nogle ting, der går igen: Sikre, personbilsagtige køreegenskaber, mekanisk kvalitet, rummelighed, fleksibilitet. Espace er en MPV med plads til 7 personer. Det var den første Europæiske MPV. Espace er også en meget meget holdbar bil, for indtil 2002 blev den produceret med varmgalvaniseret chassisramme og glasfiber karrosse - det er en bil, der aldrig "falder sammen" af rust.

På disse sider kan du lære mere om Espace, både de helt gamle med de kantede former, den næste generation, der indførte bløde linjer, og 1997-modellen, der ser ud til at være tegnet i én let streg. 2003-modellen har vi ikke så meget om endnu.

Læs videre!

Del glæden og udfordringerne ved at køre og eje en Espace med andre i Danmark. Hjælp andre og bliv hjulpet. Meld dig til espacedk@yahoogroups.com (link til gruppens hjemmeside). Du bliver medlem ved at sende en mail til espacedk-subscribe@yahoogroups.com

Indhold

Tips om køb
Gode råd ved køb af en brugt Espace


Ejerberetninger
Beretninger fra Espace-ejere om deres oplevelser med import, brug, handel, reparation m.m.m. Vi modtager meget gerne flere!

Espace'r til salg
Lille eksklusiv salgsliste for Espace'r og tilbehør til salg i Danmark. Kontakt mig for at få noget på listen. Optagelse er gratis.

Reservedele og reparation
Hvis der skal flere Espace'r i Danmark, så skal der findes gode værksteder. Espace er lidt speciel, derfor er denne liste over værksteder, der kender bilen god. Jeg har også lavet en liste over reservedelsleverandører, og nederst på denne side finder du listen over de uundværlige gør-det-selv værkstedsmanualer.

Modeloversigt
Historien om Espace dækker fem forskellige generationer fra 1984 til 2004. Tyve år har bilen været på markedet og udviklingen fra generation til generation er meget spændende. Læs om den her.

Pressemeddelelsen maj 1984
Renault's pressemeddelelse om introduktionen af Espace

Teknikinfo
Teknisk info og billeder af motor, undervogn m.v., Espace J11, J63 og JE

Links

» Matra Sport - Lennart Sorths web site om Matra biler, herunder Espace.
» Internationalt Espace forum

» Renaultbiler.NO - norsk side om og med Renaultbiler. Forum og megen information!

» Espace Freunde - her samles alle tysktalende Espace-venner. Indeholder blandt andet et rigtig godt forum.

» Oldievan om Espace Oldievan er et virtuelt museum for minivans, one-box-biler, monospace's og MPV'er.

» RenaultEspace.NET - en samling af meget fine billeder og nogle film af Espace.

» Espace ramt af tog i Schweitz (tysk)

» Download kopi af artikel om varmforzinkning (PDF, 529 kb)

» Sådan laver man Espace om til en multimediabil.

» Espace historie på Renault Club Sverige

» Le dérapage fatal de Matra - om Matra's endeligt (på fransk).
Kontaktoplysninger

Dansk  English 

Copyright © 1995-2008 Anders Dinsen

Siden opdateret: 2008-01-01 21:30:29